Svartskogsärret

En bosatt i det eurasiska territoriet, en skogsärret, är på grund av dess mörka färg också känd som svart eller mörk. Den vanliga illerna blandar sig fritt under naturliga förhållanden, vilket ger en olika färgpalett.

Forest Ferret

Allmän beskrivning

Den utbredda i den vilda skogen iller har tämjade arter:

  • hästtyp, eller furo, är ett husdjur av svart, brun, vit eller blandad färg,
  • albino ferret är ett djur med ren vit pälsfärg.

Den vilda svartskogsferret är känd som ett pälsdjur med värdefull päls, men dess lilla antal förbjuder jakt efter den. Invånare på landsbygden gillar inte skogsrovdjur på grund av deras jaktinstinkter, som ofta leder vilda djur till fjäderfähus. Men liten, den fungerar som en kämpe mot gnagare, vilket ger ersättningsbara fördelar.

Black Forest Ferret är skyddat i många länder i världen och listas i Röda boken.

Den externa beskrivningen av den vilda skogsgryn har praktiskt taget inga skillnader med beskrivningen av de flesta släktingar från martens ordning, vars spår liknar. Som regel är det korta fotdjur med skarpa och långa klor. Deras kropp är långsträckt 0, 36-0, 48 m lång, slutar med en lång svans, upp till 17 cm. Vikten av den genomsnittliga skogsärret ligger i området 0, 4 till 038 kg, medan kvinnans massa är ungefär 1, 5 gånger mindre än hanarna, och deras svans är också märkbart kortare: upp till 15 cm lång.

Den vuxna skogenärret på fotot kan känna igen sin karaktäristiska färg: svarta buken, tassar, bröstregion, nacke och svans, utan skarp kontrast, vilket skiljer den från stäpparten. I vissa varianter finns röda individer eller rena vita.

En särskiljande egenskap hos inte bara skogen utan även andra trochees är deras ansiktsmask: en specifik kontrastprydnad.

Kanalarna i de anala körtlarna som är belägna under svansen ger en hemlighet som har en skarp lukt och fungerar som ett sätt att skrämma dåliga önskemål för skogsärret.

livsmiljö

Utbudet av skogsärret täcker hela den europeiska kontinentens territorium. Den vanliga arten av polecat kan hittas i alla regioner i Västeuropa, oavsett om det geografiska området för dess livsmiljö märkbart reduceras. En stor befolkning av skogferrar hittas på engelsks territorium och praktiskt taget i hela det europeiska området i Ryssland, med undantag för platser i regionen Lower Volga och Kaukasus samt förbiköpa norra Karelen.

Under de senaste decennierna har skogens ögonrörelse rört sig mot de finska gränserna. Det finns flera företrädare för svarta illrar i skogarna i den nordvästra delen av den afrikanska kontinenten.

För en tid sedan transporterades en skogsärret för distribution till Nya Zeelands territorium. Huvudsyftet med att odla dessa djur vid en ny livsmiljö var kampen mot gnagare: möss och råttor. Emellertid började skogsvetor, lätt anpassningsbara och som rotade under de nya förhållandena, utgöra ett hot mot den Nya Zeelands ursprungsfauna.

ljumma

I naturen är skogsferrar ganska aggressiva djur som tål stora djur. Djuret går på jakt när det blir mörkt, under dagen sover han i skyddsrum, varav han sällan kommer ut under dagsljuset. Han fångar sitt byte direkt på språng eller vakter nära minken.

På grund av önskan att jaga på skogens kanter fick skogen älta smeknamnet rovdjurets kant.

Skogferrar klassificeras som stillasittande vilda djur knutna till en specifik bostad. Som livsmiljö föredrar djuret små skyddsrum i form av fallna träd, ruttna stubbar, höstackar. I vissa fall upptar skogsärret andra människors hål - de tidigare husen med grävlingar och rävar. Under villkoren i byn och byn bosätter djuren sig i skjul och källare, ibland bygger de skydd för sig själva under badtak.

Skogens ögon drar nästan aldrig ut sina egna minkar.

För bostadsort väljer illrar små skogar och lundar isär med ängslöjder. Undvika skogsfriter att bosätta sig i taigaen. Ofta finns illrarna inte långt från floderna och i närheten med andra reservoarer. Detta djur kan simma, men skiljer sig inte i ökade färdigheter, till skillnad från dess relaterade europeiska minkar.

Näring och reproduktion

Skogens ferret pubertet inträffar vid 1 års ålder. När våren kommer, från april till maj, börjar djuret rusa. I vissa fall drar den vidare till andra hälften av juni. Graviditetstiden för en kvinnlig skogsärret är 1, 5 månader. Ett avkomma tar med 4 till 6 ungar. Den naturliga instinkt gör att trochéerna skyddar de växande avkommorna före någon fara.

Små illrar börjar äta basisk vuxenkött i slutet av sin mors amningstid. I många av dem är den så kallade ungmanen tydligt synlig på skrubben: hårstrån är långsträckta jämfört med resten av pälsen. Nya avkommor bor nära sin mor tills höstsäsongen, i vissa fall till och med våren.

I naturen förekommer ofta hybrider av en skogsärret med en mink, kallad honoriki.

Svartskogshori tillhör mössätare. Huvuddelen av deras kost består av små gnagare som fältvolter. Under sommarmånaderna kan djuret fånga grodor och små råttor, ibland jaga ormar och till och med små fåglar. Dessutom fungerar stora insekter av johannesbruntypen ofta som mat.

När du bor nära en person, ofta en skog polecat på fjäderfä och kaniner.

Rekommenderas

Hur man matar små ankungar hemma
2019
Druvsyra
2019
Varför det finns fläckar på tomaternas blad
2019